Јавни позив за послодавце на територији Општине Топола

Пројекат “Знањем до посла”

Пројекат „Знањем до посла“ објавио је Јавни позив за послодавце https://znanjemdoposla.rs/current-call-call-2022 са циљем да се кроз јавно-приватно партнерство са компанијама из циљних подручја Србије, међу којима је и Општина Топола, организују обуке на радном месту за младе који траже запослење. Поменути програм подршке олакшаће послодавцима процес избора, обуке и запошљавања нових запослених.

Захваљујући Споразуму о сарадњи који је потписан између Општине Топола и и пројекта „Знањем до посла“ (Е2Е), вишегодишњег партнерског пројекта две владе – Швајцарске и Србије, за спровођење Позива на територији Општине Топола опредељују се средства за обуку до десеторо младих до краја 2023. године код локалних послодаваца у укупном износу од 1.000.00,00 РСД, од чега је 15% учешће средстава из буџета локалне самоуправе општине Топола. Поред овог износа, послодавци обезбеђују додатна средства из сопствених извора, неопходна за организовање обука на радном месту у својим просторијама.

Детаљније о Јавном позиву можете се информисати код локалних партнера пројекта задужених за општину Топола, организације Развојни бизнис центар Крагујевац, путем контакт телефона 069/606-952 или маилом n.jovicic@rbcentar.org

Поменутим Споразумом о сарадњи је предвиђена заједничка подршка Општине Топола и швајцарско-српског пројекта „Знањем до посла“ на подизању запошљивости младих кроз организацију обука на радном месту код послодаваца са територије Општине Топола.

Циљ пројекта „Знањем до посла“ је повећање запошљивости и запошљавања младих и посредно бржи, одрживи и инклузивни економски развој Србије. Идеја Е2Е је да подстакне, подржи и понуди модел трајне сарадње локалних самоуправа, школа, организација цивилног друштва и привредних субјеката како би се младима пружила могућност да науче оне вештине које се траже на тржишту рада и тако лакше дођу до посла.