ОПШТИНСКО ВЕЋЕ

Општинско веће чине Председник општине, заменик председника општине и чланови Општинског већа. Председник општине је председник Општинског већа.

  • Игор Петровић, Председник општине Топола – Задужен за послове из области културе

– По занимању новинар и писац. Има петогодишње радно искуство у привреди, осам година ангажован у медијима, а у периоду од 2008. до 2017. године био запослен у Библиотеци и Културном центру Топола.

Аутор је пет књига, уредник више десетина издања, а чланке, приказе и радове објављивао у листовима часописима и зборницима радова. Реализовао више стотина ауторских радио емисија и прилога. Члан Удружења новинара Србије (УНС) постао је 2006. године, а члан Међународне федерације новинара (IJF) од 2010. године. Од 2019. године радио у “Коридорима Србије д.о.о.”.

Десет година политичког искуства – председник је Општинског одбора Српске напредне странке у Тополи и члан Главног одбора СНС-а. Биран је за одборника у Скупштини општине Топола 2016. и 2020.

  • Данијела Ђокић Пантић, заменица председника општине Топола – Задужена за послове из области образовања и туризма

– Дипломирани је менаџер у туризму Универзитета у Новом Саду, Природно математичког факултета – департмана за географију, туризам и хотелијерство. Има и звање кустос – педагог стеченог од стране Народног музеја у Београду.

Од 2000. године радила је у “Задужбини краља Петра I” на Опленцу, са прекидом од две године када је радно ангажована у “Винарији Александровић” у Винчи на послу менаџера односа са јавношћу. Поред редовног радног ангажовања учествовала у изради маркетинг плана за Библиотеку “Радоје Домановић” у Тополи као и бизнис плана за развој веб портала “Discover Sumadija”.

У политичкој петогодишњој каријери обављала функцију секретара и повереника Општинског одбора СНС у Тополи. Потпредседник је ОО СНС у Тополи. Бирана за одборника у Скупштини општине Топола 2016. и 2020. године.

  • Момчило Васиљевић – Задужен за послове из области пољопривреде

– После завршене гимназије у Тополи стекао је образовање на Правном факултету у Крагујевцу. Радно искуство стекао у предузећу ПИК Опленац и то од 1988. до 2004. године као шеф опште службе. Од 2004. до 2007. године био је директор имовине и аграра, а од 2007. до 2010. директор предузећа. Од 2014. године до данас ангажован је у приватном сектору. Говори течно руски језик.

  • Дејан Маринковић – Задужен за послове из области омладине и спорта

– По образовању трговински техничар. Радно искуство од 17 година стекао је у Србији и иностранству радећи за иностране фирме у Италији и Јапану. Спортску фудбалску каријеру започео је у ФК “Раднички” из Крагујевца. Играо за прве тимове следићих клубова: ФК “Карађорђе” из Тополе, а онда за “Обилић” из Београда, “Јавор” Ивањица, “Рудар” Костолац, ФК “Младеновац” као и у иностранству наступајући за ФК “Шандон” у Кини и “Нирећхаза” у Мађарској. Тренерску каријеру започео у ФК “Карађорђе” из Тополе, а наставио у Јагњилу, Сопоту, Шапине, Рудовцима и инострано на Академији “Жилин” у Словачкој. Био је председник тренерске организације Шумадијског округа и потпредседник Општинског фудбалског савеза Тополе. Власник је C, B, I, A UEFA лиценце. Организатор више семинара за едукацију и рад са млађим категоријама као и за едукацију фудбалских тренера.

  • Ненад Станковић – Задужен за послове из области привреде

– Дипломирани је правник. Радни век је започео као правник у Општинској управи Општине Топола 1978. године. Обављао функцију председника Опшине Топола у периоду од 1986. до 1989. године као и народног посланика од 1993. до 1997. године. Од 1994. године до пензионисања 2018. пуне 24 године био је запослен у приватном сектору.

  • Александар Нешовић – Задужен за послове из области инвестиција

– Машински техничар. Радно искуство од 11 година стекао је у “Ливници” у Тополи у којој је четири године био председник синдиката запослених. Обављао је и дужност председника Фудбалског савеза Општине Топола. Биран за одборника у Скупштини општине Топола 2012, 2016. и 2020. године. Био је члан Општинског већа Општине Топола у периоду од 2016. до 2020. године.

  • Дејан Пантић – Задужен за послове из области социјалне политике

– Дипломирани криминалиста. Рођен је 11.5.1991. године у Аранђеловцу. Живи у селу Шуме. По завршеној гимназији, студирао на Криминалистичко-полицијској академији на којој је дипломирао 2017. године.