Министарка енергетике уручила уговоре корисницима мера енергетске ефикасности
Данас је у дворани Културног центра Топола 68 корисника мера енергетске ефикасности имало прилику да прими уговоре о суфинансирању мера енергетске санације породичних кућа и станова. Уговоре је свечано уручила министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић.
Министарка Хандановић и председик Привременог органа општине Топола, Драган Јовановић су се пре самог уручења уговора обратили присутнима, говорећи о чистој енергији и енергетској ефискасности, будућим програмима Владе Републике Србије и ресорног Министарства и износећи планове и циљеве побољшања енергетске ефикасности када је општина Топола у питању.
Општина Топола је учествовала у Јавном позиву за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији општине за 2023. годину. Пошто је испунила услове из Јавног позива додељена су јој наменска средства за реализацију програма “Чиста енергија и енергетска ефикасност” у износу од 5 милиона динара. Општина Топола је такође обезбедила 5 милиона динара за суфинансирање мера енергетске ефикасности. У првом кругу расподеле, за замену прозора, замену или уградњу нове инсталације, замену пећи котлом на гас, за пројектно-техничку документацију, изолацију фасаде… своје право је остварило 68 крајњих корисника. Укупан износ субвенције је 9.998.209,23 динара, а учешће грађана у програму је 12.014.283,52 динара.