Министарка правде у посети Тополи
Маја Поповић, министарка правде у Влади Републике Србије са сарадницима посетила је данас општину Топола. Владимир Радојковић, председник општине и Јасна Вуковић, председница Скупштине општине Топола упознали су министарку са текућим проблемима у вези са недавним елементарним непогодама и другим питањима везаним за сарадњу локалне управе и Министарства правде. Посебан акценат у разговорима стављен је на штете које су поплаве нанеле домаћинствима. Укупно процењена штета на територији општине Топола од елементарних непогода износи око 270 милиона динара.
Министарка Поповић је у пратњи својих домаћина посетила домаћинство Војиславке Мирковић Шебек у Тополи којој је поплава нанела огромне штете на стамбеном објекту као, на помоћним зградама и огради. Председник општине Владимир Радојковић се захвалио министарки Поповић на посети као и државном врху на бризи и старању за што брже санирање последица поплава. Упознао је министарку да је општина Топола и даље у ванредној ситуацији због елементарних непогода и да поред домаћинства Војиславке Мирковић Шебек има угрожених стамбених објеката и по селима тополске општине.
-Штете су пријављене. Огромна је штета на територији целе општине. Највећа је на макадамским путевима који су нам и прилазни путеви домаћинствима и од њих зависи нормално функционисање живота. До сада, а процене се завршавају, укупна штета износи око 270 милиона динара – рекао је председник Радојковић уз апел ресорном Министарству и председници Владе да пажњу посвете пољопривредницима и штетама насталим на пољопривредним усевима. Овај апел је образложио вишегодишњим непогодама које захватају овај крај – прошле године оркански ветар због кога је такође проглашена ванредна ситуација, такође и због суше, тако да је пољопривреда у веома тешкој ситуацији. Замолио је председник општине министарку Мају Поповић да се својим ауторитетом заложи “да се нашем становништву, а посебно нашој суграђанки Војки којој би се захвалио на гостопримству, помогне у омогући нормалан живот”.
Министарка правде је казала да јој је превасходан циљ данашње посете упознавање са животом и условима живота људи и домаћинстава која су пострадала од поплава.
-Штета је заиста огромна. Ти бујични водотокови су направили велику штету и на стамбеним објектима и у дворишним деловима, дворишним помоћним зградама. Оно што ја као министар правде и члан Владе желим да поручим је да је Влада Републике Србије увек уз своје грађане – рекла је министарка Поповић и истакла да су обезбеђена средства у буџету за санацију стамбених објеката. Нагласила је да је од председника општине упозната са проблемима на путној инфраструктури за чију санацију је неопходно обезбедити средства.