Промоција “Ритма Европе”
Наталија, Нађа и Магдалена из Тополе квалификовале су се у Велико финале “Ритма Европе” које се у суботу 16. марта од 12 часова одржава у Струмици – Северна Македонија. У такмичарском делу програма поред такмичара из Србије који су то право изборили на музичком спектаклу “Србија у ритму Европе” Прве српске телевизије, учествоваће и представници земље домаћина – Северне Македоније, затим Црне Горе и Босне и Херцеговине. Гледаоци ће у директном преносу моћи да испрате 21 наступ представника градова из поменутих земаља.
Ово се у најкраћем могло чути данас на конференцији за медије у кабинету председника општине Топола, на промоцији музичког фестивала “Ритам Европе”. Учесници на представљању регионалне музичке смотре били су председник општине Владимир Радојковић, учитељица Јасна Вуковић, координатор тима из Тополе и делегација фестивала: извршни директор Давид Макевић и директор програма Игор Карадаревић. Поред њих представницима медија су се представиле и учеснице такмичења из Тополе: Наталија Николић и Магдалена Милошевић. Због школских обавеза на промоцији није била Нађа Дукић.
Од њих се могло чути да ће наступити са истом шведском композицијом Hero коју је Наталија извела на наступу у Зрењанину и да ће у истој плесној пратњи наступити Магдалена и Нађа. Рекле су да вредно увежбавају наступ и једва чекају одлазак у Македонију. Поред значаја самог такмичења Наталија и Магдалена истичу нова познанства, дружење и атмосферу међу самим учесницима – узајамно бодрење и подржавање.
Председник Радојковић се захвалио делегацији фестивала на промоцији такмичења, а пре свега девојкама на успеху и могућности да својим пласманом представљају како себе у свом наступу, тако и Тополу као свој град. Учешће девојака у Струмици Радојковић види и као својеврсну могућност промоције града и општине као туристичке дестинације “која је немерљива” и то у конкуренцији такмичара из вишеструко већих градова него што је Топола. Најавио је, боље рећи обећао, да ће овакве акције и пројекте подржавати и у наредном периоду. Такође, захвалио се и Јасни Вуковић као координатору тима на ангажовању у припремама девојака.
Карадаревић и Макевић су представили и начин овогодишњег гласања. Овога пута неће се гласати путем sms порука. Победник ће се саопштити у директном преносу 16. марта и тај град ће следеће године дочекати, бити домаћин, гостима из пет држава пошто ће се наредне године такмичење увећати за још једну државу региона. За ово прво регионално такмичење предвиђене су и вредне награде: Прва награда музички спот са новом композицијом. Нову песму ће радити Немања Антонић, једно од најтраженијих лица из света музике и наравно домаћинство наредне године. Друга награда је пут у земљу коју представљају, а трећа директан пролаз у суперфинале следеће године.
Али, без обзира на пласмане и награде, захваљујући сјајној продукцији, постићи ће се ипак нешто много више, а то су управо рекле Магдалена и Наталија – пријатељи, пријатељство, рад, дружење и лепо искуство. Пожелимо им и успех.