САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

               Министарство просвете, науке и технолошког развоја, кроз пројекат Инклузивно предшколско васпитање и образовање пружа  системску подршку ПУ у процесу примене НОВИХ ОСНОВА ПРОГРАМА ПРЕДШКОЛСКОГ ВАСПИТАЊА И ОБРАЗОВАЊА. Подршка се односи на додатно опремање јавних ПУ ниским мобилним намештајем у складу са Основама програма ПВО-Године узлета.

У складу са тим, Предшколска установа „ Софија Ристић“  као подршку ПВО добила је 4 обострано отворене покретне полице, 4 четворострано оријентисане покретне полице/ комоде са кадицама и 4 сензоперцептивна  стола. Осим тога, наша ПУ добила је 2 лаптопа са софтвером, 2 Веб камере и 1 мултифункционални уређај. Општина Топола и Предшколска установа стараће се да сав намештај и ИКТ опрема користи искључиво за потребе рада ПУ односно за потребе васпитно-образовног рада.

ПОДРШКА СПРОВОЂЕЊУ ОВЕ НАБАВКЕ ОБЕЗБЕЂЕНА ЈЕ ИЗ СРЕДСТАВА ПРОЈЕКТА    „ИНКЛУЗИВНО ПРЕДШКОЛСКО ВАСПИТАЊЕ И ОБРАЗОВАЊЕ“ ПОСРЕДСТВОМ МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, А ИЗ СРЕДСТАВА ЗАЈМА СВЕТСКЕ БАНКЕ БРОЈ 8693 YF.

Директор ПУ „ Софија Ристић“ Топола

Гордана Ниџовић

Уговор ИКТ опрема