Састанак са таксистима

Председник општине Топола, Игор Петровић, председник Скупштине општине Миодраг Миловановић и службеник Општинске управе Драган Стојановић, одржали су у просторијама Општине састанак са такси превозницима са територије општине Топола. Тема састанка биле су нове цене такси превоза на територији општине.

Такси превозници који су подржали нови ценовник такси услуга су навели да је корекција цена била потребна пошто оне нису повећаване од марта 2016. године. Навели су да су се цене такси услуга морале кориговати јер су у међувремену повећаване и цене горива, као и инфлација на годишњем нивоу.

Констатовано је и да је велики проблем легалним такси превозницима постојање значајног броја нелегалних такси превозника. Договорено је да се у сарадњи са надлежном инспекцијом и Полицијском станицом у Тополи у будућем периоду уради све како би се решио проблем нелегалних таксиста. Такође, договорено је да се у сарадњи са Полицијском станицом Топола и општинским одељењем за урбанизам, изнађу додатне локације за такси стајалишта, пошто постојећа такси стајалишта не задовољавају својим бројем потребе такси превозника. Неретко се дешава да и физичка лица паркирају своја возила на такси стајалиштима. Од значаја је свакако и договор да се састанци оваквог типа одржавају и  убудуће,  како би се кроз разговор видело шта су и који су горући проблеми такси превозника и сагледају начини за њихово превазилажење