Снежни талас није изненадио Тополу

Обилне снежне падавине које су претходних дана задесиле читаву Србију, нису значајно изненадиле општину Топола. Државни путеви, као и путни правци првог приоритета су потпуно проходни за саобраћај. Проблем, услед тежине снега, представља снабдевање електричном енергијом у појединим селима, али се очекује да ће у току данашњег дана и тај проблем бити решен. Предузеће „Страбаг“, задужено за одржавање државних путева, је радило пуним капацитетом, као и зимска служба ЈКСП Топола и три фирме које чисте на сеоском подручју. Зимска служба располаже са 20 тона соли и 400 тона ризле, што представља овогодишњи План зимске службе.

Све расположиве снаге Зимске службе биле су у претходна два дана на терену. По Месним заједницама су чишћени прометни путеви и путеви до гробаља, односно, како смо већ рекли, путни правци првог приоритета. Зимска служба је у приправности и уколико буде потребе за хитним интервенцијама грађани могу позвати и на број телефона 034/6811-017.

Дежурне службе полиције и ватрогасаца, као и Дома здравља нису имале ванредних интервенција. Полиција није забележила ни једно скретање са пута или саобраћајну несрећу.

Тежина снежног покривача изазвала је проблеме са снабдевањем електричном енергијом. Чак четири далековода је било у квару, као и кварови на нисконапонској мрежи. Екипе електродистрибуције су током читавог јучерашњег дана биле на терену и до 22 часа синоћ остао је ван функције једино далековод у Шумама. Од јутрос на отклањању тог квара раде две екипе. Када квар буде отклоњен остају још радови на санацији кварова на 10 нисконапонских мрежа, након чега се очекује нормализација снабдевања електричном енергијом.