Свечано отворена спортска дворана у Средњој школи “Краљ Петар I”
Топола, 25.02.2023. – Mинистар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић свечано је вечерас отворио реконструисану спортску дворану Средње школе “Краљ Петар I” у Тополи. Присутнима су се поред министра Мартиновић обратили председник општине Топола, Владимир Радојковић и директор школе Милош Петковић. Свечаност је пратио спортски и културно-уметнички програм. Одбојкаши домаћег ОК “Карађорђа” угостили су београдску “Црвену звезду”, а у уметничком делу програма наступило је Културно уметничко друштво “Опленац” из Тополе.
Mинистар Александар Мартиновић је изразио задовољство јер ће спортски објекат бити у функцији не само ученицима већ и омладини која ће се бавити спортским активностима и на тај начин великим делом одвојити од порока савременог доба. Он је нагласио да се Министарство државне управе у овом случају појављује као партнер који пружа помоћ локалним самоуправама и најавио и реализацију будућих пројеката како у самој Тополи, тако и у Републици уопште.
Реконструкција спортске дворане представља први корак или фазу у изградњи будућег Дома ученика капацитета 60 лежајева. Комплетно уређење саме хале обухвата нове свлачионице, туш кабине, нове инсталације струје, воде и вентилације, нове трибине за око 280 места и све што подразумева један модеран спортски објекат. Укупан износ уложених средстава је 42 милиона динара. Из републичког буџета издвојено је 28 милиона, док је Општина Топола обезбедила преосталих 14 милиона.