Важно је сетити се
Поводом новогодишњих празника, данас су у скупштинској сали Општине Топола уручени прикладни поклони мајкама, супругама и деци погинулих бораца. Организатор скупа било је Удружење Ратних војних инвалида и породица погинулих бораца (РВИиППБ) Топола у сарадњи са Општином Топола. Новогодишње поклоне уручили су Жељко Стојадиновић, председник Удружења РВИиППБ Топола и Драган Јовановић, председник Привременог органа општине Топола.
Присутини су могли чути и важно САОПШТЕЊЕ упућено од стране Удружења РВИиППБ Топола које преносимо у целости: “Удружење РВИиППБ Топола позива борце општине Топола да се пријаве за стицање статуса борца како би могли да користе законом предвиђена права у будућности. Захтев се подноси на писарници Општине Топола, а образац захтева се може узети у књижари “Графопан” или у просторијама Удружења.”
Председник Јовановић је честитао празнике члановима Удружења. Рекао је да је Удружење понос сваке општине.
-Када се да живот и све оно највредније што се има за слободу и за оне идеале за које су се и наши преци борили је нешто што је најплеменитије што се може учинити. Без тих слободарских идеја ничега не би било. Нити би нас данас било овде нити било чега другог. Ово је само мали симболичан гест да се на данашњи дан сетимо пре свега најмлађих, да се видимо, причамо о плановима и ако још некако као заједница можемо да помогнемо – истакао је Драган Јовановић.
Испред Удружења РВИиППБ Србије, Јовица Павловић председник Удружења је поред празничних честитки, пренео и жеље за добрим здрављем и личном срећом. Он је између осталог напоменуо да ће републичко Удружење у току ове године организовати неколико једнодневних путовања-излета. Излети ће се организовати по избору чланова Удружења.