УПУТСТВО ЗА ПОСТУПАЊЕ ПОСЕТИЛАЦА МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ ОПЛЕНАЧКА БЕРБА 2021“ У ЦИЉУ СПРОВОЂЕЊА МЕРА ЗА СПРЕЧАВАЊЕ ШИРЕЊА ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ COVID19

Приликом поcете манифестације „ Опленачка берба 2021“ , молимо све госте манифестације да поштују мере препоручене од стране Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID 19.

Посетиоци који се крећу на отвореном, треба да поштују упутства са плаката који се налазе на истакнутим и видним местима.

Посетиоци који прате програме манифестације,а који се одвијају у затвореном простору, треба да поштују следећа упутства:

  • Обавезно ношење заштитне маске
  • Растојање између посетилаца 2 м

У складу са Законом о заштити становништва од заразних болести, Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 и Наредбом  о радном времену и просторним ограничењима за време неповољне епидемиолошке ситуације током трајања болести  COVID-19 угоститељи треба да поштују следеће мере:

– у затвореном делу угоститељског објекта послодавци могу да обављају делатност у времену од 06.00 часова  до 01.00 часа наредног дана,

– корисници услуга морају носити заштитне маске све време боравка у објекту ( у моментима када не конзумирају храну или пиће),

– запослени морају носити заштитне маске, нарочито приликом припреме хране и пића и услуживања,

– прописно међусобно растојање између солова од 2,0м, тако што се тај размак рачуна између особа које седе за различитим столовима, а у случају мањег растојања од 2,0м између корисника, пружање услуга је уз примену стаклене, пластичне или сличне баријере,

– на улазу видно мора бити истакнута површина целог објекта, односно простора и број лица која могу бити присутна ( под корисном површином подразумева се услужни део, односно изузимају се помоћне просторије, тоалети, магацини и сл.),

– одређивање корона редара са истакнутим називом на светлој подлози “Короно редар”,

– ограничен је број лица у објекту, на свака 4м2 присутно највише једно лице,

– на сваком столу мора бити дезфекционо средство, за дезинфекцију руку корисника услуга,

– средства за дезинфекцију простора, опреме, уређаја, прибора, намештаја и руку запослених,

– на улазу у објекат мора бити постављена дезобаријера.