У згради Општинске управе општине Топола данас је и званично отворена канцеларија Јединственог управног места – ЈУМ.
Канцеларију је свечано отворио председник општине Игор Петровић. Пројекат успостављања Јединственог управног места је финансиран средствима Министарства државне управе и локалне самоуправе и Општине Топола. Вредност пројекта износи 7.731.000 динара, од чега је Министарство државне управе и локалне самоуправе учествовало са 5 милиона динара.
Јединствено управно место је нови институт уведен у наш правни систем. Његовом реализацијом јачају капацитети органа општинске управе, повећава квалитет услуга и добијају се информације временски усклађене и са мало трошкова.
На овај начин поједностављује се процедура и механизам рада и скраћују рокови за добијање одређених докумената на локалном нивоу што се постиже усавршавањем постојећих и увођењем нових информационих технологија и софтверских решења.
-Увођењем ЈУМ-а стварају се услови за примену принципа доброг управљања, побољшава квалитет пружања услуга – са једног места, усавршава рад у одељењима, односи међу запосленима и постиже висок степен ефикасности и квалитета. Комплетна документација би оваквим пружањем услуга била доступна на шалтеру ЈУМ-а и период издавања тражених докумената би се свео на минимум и омогућило би се задовољавање потреба грађана на једном месту, рекао је поводом отварања канцеларије председник Игор Петровић.