5. Дечији фестивал Опленац
Са великим задовољством желимо да најавимо Дечији фестивал на Опленцу који ће се одржати 10. септембра од 11 до 18 часова.
Фестивал организује Фондација “Корени”, под покровитељством Њихових краљевских височанстава принца Михаила и принцезе Љубице Карађорђевић.
Ове године прослављамо и мали јубилеј поводом пет година одржавања дечијег фестивала.
“Месеце смо уткали у та два септембарска дана које сви ми у организацији жељно ишчекујемо. Кроз четири године учења, идеја и препрека, сада је време да Дечији фестивал Опленац подигнемо на нови ниво”, истакла је принцеза Љубица Карађорђевић и додала да нас ове године очекује више од 50 различитих активности.
Групни и појединачни спортови, креативне и едукативне радионице, фолклор и други плесови, учење о природи кроз игру, упознавање са науком кроз забаву, саветовалиште за родитеље само су неке од овогодишњих активности које ће дочекати посетиоце.
Фестивал ће окупити учеснике из целе Србије, међу којима су Бео Зоо врт, Менса Србије, FICE Srbija, Центар за заштиту одојчади, деце и омладине Звечанска, NTC систем учења, Малац Генијалац и многи други.
Улаз на фестивал је бесплатан и организује се са хуманитарним циљем. Приход од фестивала биће дониран за изградњу игралишта у Тополи.
Агенда за 10. септембар 2022. године
11:00-18:00 Активности које трају читав дан: јахање, стреличарство, стрељаштво, креативне радионице, спортови, сензорна шума….
11:00-11:45 Бојан Љубеновић – Авантуре у шумској школи (позорница), предавање о безбедности у саобраћају;
12:00-13:00 Давање изјава – ЊКВ принцеза Љубица Карађорђевић, координатори и учесници;
12:00-12:45 Александра Михајловић – Софијине мудролије с Марком Краљевићем (позорница), хемијски шоу;
13:00-13:30 Демонстрација витешких борби, радионица фолклора;
14:00-14:50 Свечана приредба на централној позорници;
15:00-15:50 Монодрама “Све (не)испуњене жеље рибара и рибице” (позорница), хемијски шоу;
16:00-16:50 Демонстрација витешких борби, игре без граница.
Фото: Владимир Марковић