Проглашени најбољи спортисти и екипе општине Топола за 2023. годину
Данас је у скупштинској сали Општинске управе одржана свечана додела признања Спортског савеза општине Топола за најуспешније спортисте и спортске екипе општине Топола у 2023. години. Награде најуспешнијима уручиле су Јелена Јовановић, заменица председника општине Топола и Данијела Дамњановић, члан општинског Већа за област спорта, омладине и односа са јавношћу.
У свом обраћању заменица председника општине Јелена Јовановић је испред Општине Топола изразила честитке награђенима. Истакла је да поред бриге “каква ће нам деца бити сутра, просто заборављамо каква су данас. Ми овде данас видимо децу која показују одговорност, солидарност, пожртвовање…. један вид упорности, јер у спорту је она свакако потребна”. Говорећи о наградама рекла је да су оне симбол пожртвованости која је на спортском пољу показана. Пожелела је добитницима да наставе у правцу успеха, а да ће Општина као институција подржавати њихове напоре и бити увек уз њих.
Комисија за доделу признања најуспешнијим спортистима и екипама изабрана на Скупштини ССОТ радила је у саставу: -Милованчевић Светлана (председник), -Весић Радослав (члан) и -Петрић Марко (члан).
Најбољи спортисти и екипе општине Топола за 2023. годину:
НАЈПЕРСПЕКТИВНИЈИ МЛАДИ СПОРТИСТА 2023
ФИЛИП ЖИВКОВИЋ
Спортско теквондо удружење “КИНДЕР”
Најмлађи је добитник признања за постигнуте резултате у 2023. години, рођен је 2016. године и током године биo је јако успешан, освојио је 2 златне и 1 бронзану медаљу на међународним такмичењима.
НАЈБОЉА ПИОНИРКА 2023
(борилачки спортови)
МАРИЈАНА ТОРБИЦА
Спортско теквондо удружење “КИНДЕР”
Рођена је 2013. године и током године била је јако успешна, освојила је 3 златне, 1 сребрну и 4 бронзане медаље, све на међународним такмичењима.
НАЈБОЉА ПИОНИРКА 2023
МИЛИЦА ПАНТИЋ
ЖФК “КАРАЂОРЂЕ”
Пантић Милица рођена је 09. 05. 2010. године члан је развојне селекције, репрезентативка је Фудбалског савеза региона Западне Србије у пионирском узрасту (У13). Учесница је завршног турнира селекција региона у кући фудбала у Старој Пазови одржаног у мају 2023. године, изузетно талентована за фудбал.
НАЈБОЉИ ПИОНИР 2023
КОСТА МАТИЋ
ОК “КАРАЂОРЂЕ”
Рођен 27.02.2009. наступа у свим млађим селекцијама, пионирској, кадетској. Од ове године је и део сениорске селекције.
Од септембра 2023. године је део мушке пионирске репрезентације Србије. Прошао је три одбојкашка кампа у Србији (Косјерић, Караташ) у организацији Одбојкашког Савеза Србије.
НАЈБОЉА СТАРИЈА ПИОНИРКА 2023
МИА ТОДОРОВИЋ
ОК “КАРАЂОРЂЕ”
Рођена је 18.06.2009, почела је са тренинзима од најмлађих селекција, од ове године је део женске сениорске екипе, а уједно наступа и за пионирке и кадеткиње. У 2023. години је део два одбојкашка кампа (Гоч и Косјерић) у организацији Одбојкашког Савеза Србије.
НАЈБОЉА KАДЕТКИЊА 2023
САРА РАДИВОЈЕВИЋ
РК “КОЛИБРИ”
Краси је максимална посвећеност и озбиљност на тренинзима и утакмицама. Успешно је представљала клуб и средину у репрезентацији Шумадијско-поморавско-расинског округа.
НАЈБОЉИ МЛАЂИ КАДЕТ 2023
УРОШ СПАСИЋ
КК „КАРАЂОРЂЕ”
2008. је годиште најефикаснији је играч кадетске селекције Кошаркашког клуба „Карађорђе“. Наступа на позицији плејмекера и током целе сезоне био је кључни играч у многим победама које је кошаркашки клуб остварио ове сезоне.
НАЈБОЉИ КАДЕТ 2023
(борилачки спортови)
НИКОЛА ВАСОВИЋ
СУ “АШИХАРА КАИКАН ОПЛЕНАЦ”
Прво место на националном првенству у борбама и катама. 2 место у борбама на Мамба купу и Цуру купу, 3 место на Трофеју Београда.
НАЈБОЉИ КАДЕТ 2023
НОВАК РАДОЈЧИН
ОК “КАРАЂОРЂЕ”
Рођен 29.08.2008. наступа у свим млађим селекцијама, пионирској, кадетској и од ове године је део и сениорске селекције.
Нашао се на ширем списку кадетске репрезентације у 2023. години. Прошао је пар одбојкашких кампова у Србији у организацији Одбојкашког Савез Србије.
НАЈБОЉИ ОМЛАДИНАЦ 2023
СТЕФАН МАРКОВИЋ
СОФК “КАРАЂОРЂЕ”
Рођен је 03. 05. 2006. године и поред наступа за омладински састав ФК Карађорђа током пролећа 2023. године уписао је већ и више од 40 наступа за сениорску селекцију клуба која се такмичи у зони. Од најмлађих категорија истицао се талентом, озбиљношћу, пожртвовањем, одрицањем и упорношћу да не пропусти ни један тренинг или утакмицу.
НАЈБОЉА СЕНИОРКА 2023
ЛЕНКА АРСИЋ
ОК “КАРАЂОРЂЕ”
Рођена je 14.05.2007. године, почела са тренинзима од најмлађих селекција, капитен је женске сениорске екипе. Вредним радом и залагањем брзо напредује што је дало резултат да је најмлађи капитен женске сениорске екипе у Међуокружној лиги Крагујевац. У 2023. години била је део два одбојкашка кампа (Гоч и Косјерић) у организацији Одбојкашког Савеза Србије. У Сезони 2022-23 као капитен је предводила женску сениорску селекцију до плејофа-а за улазак у Другу лигу. Одбојкашки клуб у њој види ослонац за будућност женске сениорске екипе око које ће се градити тим Карађорђа у наредном периоду.
СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАЊЕ ЗА РАЗВОЈ ЖЕНСКОГ РУКОМЕТА
РК „КОЛИБРИ“
Једини је женски рукометни клуб из сеоске средине који се такмичио у лиги млађих категорија Централне Србије и КиМ. Клуб организује свакога лета манифестацију „Трнавачки бисери“, а девојчице редовно учествују на турнирима у земљи и окружењу. Девојчице тренирају у Горњој Трнави и Тополи.
СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАЊЕ ЗА ПОСТИГНУТ РЕЗУЛТАТ У 2023. ГОДИНИ
СШУ “КАРАЂОРЂЕ”
(СЕНИОРИ)
Сениорска екипа постигла је највећи успех од оснивања клуба, у Првој лиги Централне Србије (II степену такмичења) освојила је 6 место од 12 екипа.
На првој табли Селим Читак турски интер мајстор освојио је 7 поена из 11 партија и поделио је прво место као најуспешнији такмичар првенства.

СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАЊЕ ЗА НЕМЕРЉИВ ДОПРИНОС РАЗВОЈУ БОРИЛАЧКИХ СПОРТОВА У ОПШТИНИ ТОПОЛА
МАРЈАН ТОРБИЦА
(1961-2023)
(постхумно)
Од ране младости се бавио каратеом. Носилац је црног појаса од 1998. године. Заједно са каратистом Миланом Ристићем и још пар заљубљеника у борилачке спортове оснивач је Карате клуба „Карађорђе“ који деценијама окупља децу и младе. Кроз овај клуб прошло је више стотина младих, а клуб је био и члан Карате савеза Србије. Клуб је учествовао на десетинама турнира где су његови такмичари предвођени својим омиљеним тренером Марјаном Торбицом освојили стотине златних, сребрних и бронзаних медаља. Поред успеха на домаћим такмичењима памте се и медаље са отвореног првенства Мађарске и Европског првенства за јуниоре и кадете у Корелу (Италија).
Марјан Торбица је својим педагошким радом и пре свега очинским приступом према деци која су била део клуба заслуживао њихову љубав и поштовање.
На његову иницијативу основан је својевремено Центар за борилачке спортове у Тополи. Многи његови ученици су наставили да тренирају карате у другим клубовима после одласка на школовање, а доста њих се опробало касније и у другим сродним борилачким спортовима.
Трудио се као човек, педагог и тренер да сва деца стекну здраве животне навике.
2016. године заједно са пријатељима основао је Спортско удружење“АШИХАРА КАИКАН ОПЛЕНАЦ”, а 2020. године и Спортско теквондо удружење „Киндер“.
У више мандата био је члан Управног одбора Спортског савеза општине Топола.
Такмичари сва три клуба чији је био део са поносом су промовисали Тополу широм Србије, окружења и Европе.
Слава му!

НАЈБОЉА СПОРТИСТКИЊА ОПШТИНЕ ТОПОЛА ЗА 2023 ГОДИНУ
НАТАЛИЈА ПЕТРОВИЋ
ФК “АФ ДУЉАЈ”
Рођена је 25. јануара 2009. године у Крагујевцу.
Већ од малих ногу је заволела фудбал и 2017. године почиње да тренира у ФК “Академија фудбала Дуљај“ из Тополе.
Тренутно је члан пионирске селекције, а уписала је неколико наступа и за кадетски тим. Кроз сва ова такмичења се са доста успеха надмеће у конкуренцији дечака.
Са ФК “АФ Дуљај“ учествује на међународном турниру у Барселони „Каталуња куп“ освојивши са својим другарима 3 место. Стандардан је члан одбране тима, а у прошлој сезони постигла је 8 погодака. Редовно је позивана на селективне утакмице ФС Регион Западне Србије и кампове ФСС-а у Старој Пазови. Од новембра 2022. године је члан пионирске репрезентације Србије.
У септембру 2023. године уписује 3 наступа за државни тим (девојчице до 15.година) против Белорусије, Словеније и Русије у којима је са својим другарицама остварила све победе. Има велику жељу да постане професионална фудбалерка, да заигра за А селекцију Србије и Барселону. Ученик је прве године Економско-угоститељске школе „Слободан Минић“ у Аранђеловцу.

НАЈБОЉИ СПОРТИСТА ОПШТИНЕ ТОПОЛА ЗА 2023 ГОДИНУ
САША РАДОВАНОВИЋ
ОК “КАРАЂОРЂЕ”
Рођен је 01.10.2008. године потиче из одбојкашке породице (отац и сестра активно су се бавили одбојком), почео да тренира од најмлађих категорија ОК „Карађорђе“ и у њему клуб види велику перспективу. Вредним радом и залагањем уз неоспорни таленат брзо напредује што је резултирало прво позивом у пионирску репрезентацију, а сада је и неизоставни део кадетске репрезентације Србије. У репрезентацији бележи добре партије и један је од главних играча. Одбојкашки клуб у њему види ослонац за будућност клуба око којег ће се градити тим Карађорђа у наредном периоду.
Наступа у пионирској, кадетској и сениорској селекцији.

НАЈБОЉА ЖЕНСКА ЕКИПА 2023
ЖФК “КАРАЂОРЂЕ”
(СЕНИОРКЕ)
Девојке се такмиче у Првој лиги у фудбалу за жене. До поновног пласмана у ову лигу дошле су након освојеног првог места у Другој лиги “Запад”. Женска сениорска екипа у 2023. години била је и победник КУП-а Фудбалског савеза региона Западне Србије и учесник је 1/8 финала КУП-а Фудбалског савеза Србије. У првенственом такмичењу у футсалу сениорке су заузеле друго место у лиги ФСРЗС и четврто место у првенству Србије.

НАЈБОЉИ СПОРТСКИ KЛУБ У 2023
ОК “КАРАЂОРЂЕ”
(СЕНИОРИ)
Сениори Одбојкашког клуба „Карађорђе“ у својој дебитантској сезони у елитној Суперлиги Србије у сезони 2022/23 заузели су девето место у конкуренцији дванаест клубова. У Куп такмичењу стигли су до 1/8 финала. На крају јесењег дела сезоне 2023/24 сениори су заузели четврто место у Суперлиги Србије са реалним изгледима да се нађу у плеј офу.