Добијена средства за санацију, рекултивацију и затварање депоније

Министарство за екологију и заштиту животне средине је на основу конкурса одобрило Општини Топола средства на име санације, рекуливације и затварања депоније у Торовима. Тим поводом председник општине Владимир Радојковић издао је саопштење следеће садржине:

“Поштовани грађани Тополе. Као што смо најављивали, завршен је конкурс Министарства за екологију и заштиту животне средине.

На том конкурсу, општина Топола је добила средства у износу од 144.490.398 динара. Овим средствима ће бити урађена прва фаза санације, рекултивације и затварања депоније у Торовима. О значају овог пројекта нема потребе да говорим грађанима Тополе.

Да би добили овај пројекат, општина Топола је финансирала пројектно-техничку документацију и организовала одвожење и депоновање смећа на регионалну депонију.

Сама чињеница да смо у групи од три локалне самоуправе у Србији које су прошле на конкурсу говори о квалитету обављеног посла и способности наше општине да прође и добије средства на овако захтевним конкурсима. Захвалио бих се и министарки Ирени Вујовић и Драгану Јовановићу на подршци коју су нам пружили приликом рада на овом пројекту. Очекује нас још доста посла на самој реализацији и зато нема опуштања.”