Изјава председника општине Владимира Радојковића

Председник општине Топола, Владимир Радојковић поводом претходних дешавања у граду подно Опленца дао је свеобухватну изјаву, у којој се дотакао минуле манифестације “Опленачка берба”, инфраструктурним радовима и подизању нивоа примарне здравствене заштите у Дому здравља “Свети Ђорђе”. Изјаву преносимо у целини:

Завршила се 60. јубиларна Опленачка берба. Показали смо целој Србији , да је Опленачка берба најбоља привредна, туристичка и културна манифестација. Велики број посетилаца ( око 200.000) је имао прилику да се увери какав је Топола домаћин и на који начин слави грожђе , вино и чува културну баштину наше Србије. Посебан печат самој манифестацији дали су и уважени гости , потпредседник владе Републике Србије , Милош Вучевић , председник скупштине Републике Српске , Ненад Стевандић , народни посланици , државни секретари , председници општина , многи важни људи из света културе и туризма и неизоставно, наша начелница округа , Биља Стошић.
Ове године је Опленачка берба оправдала епитет јубиларне , како по броју посетилаца, тако и по броју учесника на Сабору народног стваралаштва .
Захваљујем се свима који су учествовали у организацији овако захтевне манифестације , на првом месту КУД Опленац Топола , ЈКСП Топола , Туристичкој организацији Опленац Топола, Културном центру Топола и општинској управи. Посебну захвалност дугујемо грађанима Тополе , који су били дивни домаћини свим људима који су ових дана посетили Тополу. Толико о јубиларној 60. Опленачкој берби, а ми настављамо грађевинску сезону . У току су радови на изградњи улица Душана Радовића, Никољске и Живојина Мишића. Изузетно сам срећан што ће крај у коме сам одрастао засијати пуним сјајем јер за неколико дана крећу радови у улици књегиње Зорке , тако да ће Топола коначно добити уређен центар града , како јој и приличи. Оно на шта смо посебно поносни , је нови простор који смо уредили за педијатрију Дома здравља Свети Ђорђе у Тополи . Коначно ће наши малишани имати уређен и опремљен простор за коришћење здравствених услуга . Поред дечјег диспанзера, комплетно је опремљена и лабораторија са новим дијагностичким апаратима, као и физикална медицина са пет нових савремених апарата који могу да пруже услуге већем броју пацијената. До краја године , очекујемо пуштање у рад скенера из донације ЗЦ Аранђеловац, а по сагласношћу министарства здравља Републике Србије.
Свим овим улагањима значајно је подигнут ниво примарне здравствене услуге грађана општине Топола. Захваљујемо се особљу Дома здравља , а посебно директорки, Валентини Пајић и главној сестри , Сањи Петровић, без чијег залагања ,ови пројекти не би били реализовани.