Јубилеј за понос – Фестивал који треба неговати

Топола, 2. септембар – Представом “Човјек висине”, вечерас је у дворани Културног центра у Тополи отворен јубиларни, 10. Фестивал дуодраме. Са позорнице, публици се обратио селектор Фестивала, Ирфан Менсур, а “дужност” да га званично отвори имао је председник општине Топола, Владимир Радојковић. У оквиру Фестивала који је такмичарског карактера, љубитељи позоришне уметности ће имати прилику да уживају и оцењују пет представа позоришта из Србије и региона. Свечана додела награда планирана је за четвртак, 7. септембар.

Oh cinema &theatre из Београда представом “Човјек висине” у режији Јане Маричић, као што смо на почетку рекли, отворио је овогодишњу смотру глумишта. Улоге су тумачили Бојан Жировић и Небојша Миловановић. Сутра од 20 часова у дворани КЦТ гостује Херцегновско позориште и ЈУК “Херцег фест” – Херцег Нови са  представом “Успомене Саре Бернар”. Представу је режирала Сташа Копривица, а улоге тумаче Татјана Бошковић и Дејан Ђоновић.

Пошто је Фестивал такмичарског карактера предвиђене су и одговарајуће награде:

-Најбоља представа – Карађорђев печатник (репродукција) и уметничка слика

-Најбоља мушка улога – уметничка слика

-Најбоља женска улога – уметничка слика

-Специјална награда – уметничка слика

-Одлука публике:

Најбоља представа – уметничка слика

Жири који ће одлучивати о наградама: Глумица Весна Станојевић, глумац Слободан Бода Нинковић и позоришни редитељ Божидар Ђуровић.