Министар Александар Мартиновић у посети Тополи
Општину Топола посетио је данас министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић. Радну посету министар Мартиновић је започео разговорима у згради Општинске управе са председником општине Владимиром Радојковићем. У име Министарства, Александар Мартиновић је Општинској управи поклонио 20 лаптопова. Захваљујући се министру, председник општине је напоменуо да ће, поред појединих служби унутар управе, известан број рачунара бити расподељен и Центру за социјални рад. Након разговора унутар управе, министар је са својим домаћинима обишао терен – оштећени мост у Месној заједници Јунковац, домаћинство Снежане Радошевић у МЗ Жабаре које је угрожено поплавама и оштећени мост у МЗ Бор.
Председник општине Владимир Радојковић се захвалио министру Мартиновићу на данашњој посети изразивши наду да ће се свеобухватна сарадња и даље наставити. Управо због тога, он је нагласио да општина Топола има најбољу сарадњу управо са Министарством за државну управу и локалну самоуправу. Подсетио је председник Радојковић на инвестиције које је ресорно Министарство упутило ка општини Топола – реновирање спортске сале у Средњој школи “Краљ Петар I”, проширење уличне расвете на сеоском подручју. Укупан износ тих инвестиција износи готово 50 милиона динара. Такође, председник општине је изнео проблеме које је општина имала услед недавних непогода које су је захватиле и укупно процењену штету на путевима, усевима, домаћинствима и пољопривредним објектима која износи око 270 милиона динара, уз уверење да ће Влада РС наћи начина да пружи адекватну помоћ у нормализацији живота. Истакао је и да је Општина Топола одмах кренула у санацију причињене штете и пружање помоћи грађанима.
Министар Александар Мартиновић се захвалио председнику општине и његовим сарадницима “што су са грађанима општине од првог дана када су кренуле ове велике кише” и што је одмах кренула у санацију штете коју су оне изазвале.
-То показује колико су људи који воде општину Топола агилни и одговорни и колико су били спремни да у тим најтежим тренуцима буду са грађанима – рекао је министар.
Навео је Александар Мартиновић да је општина Топола једна од 56 локалних самоуправа у Републици Србији у којима је проглашено стање елементарне непогоде. Приоритет Владе је најпре помоћ људима којима је вода ушла у домове и оштетила их. Прве исплате ићи ће ка накнади штете на таквим објектима и оне се могу очекивати у току овог месеца. Након тога ће се приступити санирању штете на грађевинској и на путној инфраструктури “без обзира што је општина Топола са тим послом већ кренула” нагласио је Мартиновић.
-Желим да кажем председнику општине да општина Топола неће бити сама. Имаће помоћ Владе Републике Србије и ми ћемо гледати да у најскорије могуће време санирамо сву насталу штету – закључио је министар Александар Мартиновић.