Општина Топола обележила је данас своју славу Рођење пресвете богородице – Малу Госпојину, која је уједно и Дан општине. Свечаност је започела Литургијом у цркви Пресвете Богородице у Карађорђевом граду, а наставила се литијом улицама Тополе, сечењем славског колача и свечаном седницом Скупштине општине Топола. На простору Карађорђевог града у поподневним сатима организован је Етно сајам на коме је предвиђен наступ културно уметничких друштава, радионица за израду пита и гибаница и концерт Ане Бекуте.

Литургију испред цркве Пресвете Богородице у Карађорђевом граду служио је Шумадијски епископ Јован уз саслужење свештенства Опленачког намесништва и помоћ црквеног хора “Опленац”. Након литије улицама Тополе, славски колач пресечен је испред цркве Пресвете Богородице. У дворани Културног центра одржана је свечана седница Скупштине општине Топола на којој су уручене награде и признања које су доделили председник општине Игор Петровић и председник Скупштине општине Миодраг Миловановић. Присутнима су се обртили председник Скупштине Миловановић, председник општине Уб и уједно председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић, а у име награђених Предраг Михаиловић, председник Одбојкашког клуба “Карађорђе”.

Химну Боже правде отпевао је црквени хор “Опленац” из Тополе, а свечаност је увеличала женска певачка група Културно уметничког друштва “Опленац” из Тополе. На почетку свог излагања председник Скупштине општине Топола, Миодраг Миловановић је прочитао поздравно писмо Бранка Ружића, министра за Државну управу и локалну самоуправу. Миловановић је казао да му је част што се налази овде и додао да ће свакодневно радити на томе да допринесе развоју Тополе.

-Колевка српске независности данас одише много бољим потенцијалима како за привредни тако и за друштвени развој који ћемо, сигуран сам, сви овде, трудити се да унапредимо – рекао је изјмеђу осталог председник Скупштине општине.

Добитници повеље “Рођење Пресвете Богородице” су: Фондација Новак Ђоковић (представници нису били присутни), Дејан Чоловић – власник Фондације “Бекамент”, Одбојкашки клуб “Карађорђе” и Радован Симић – угоститељ из Тополе.

Добитници Захвалнице за помоћ у развоју општине Топола су: Народни музеј у Аранђеловцу, Радослав Ранитовић – пољопривредник из Горње Шаторње, Светомир Јаковљевић из Тополе, Кристина Ивановић – ученица Средње школе “Краљ Петар I” Топола, Александар Глишић – пољопривредник из Шума, Данијела Марковић – волонтер из села Топола и Верица Вујичић – медицинска сестра из Наталинаца.