Отворена 51. “игра боја” у Липовцу

Окупљањем учесника у Основној школи у Липовцу свечано је, у суботу 19. августа, отворена 51. сликарска колонија. Колонију је испред Општине Топола отворила главни урбаниста, архитекта Маријана Андрић.

-Част ми је данас стајати пред вама и имати дужност да у име Општине Топола званично отворим игру боја какву само уметници својим надахнућима могу да донесу – рекла је у уводном обраћању учесницима колоније и присутним љубитељима уметности Маријана Андрић изражавајући задовољство на могућности да “се и ове године дружимо са уметницима, учимо од њих и радујемо се новим уметничким делима”. Она је такође изразила и наду да ће “ова манифестација још дуго живети и да ће ови дани у Липовцу бити обојени најлепшим бојама и инспирацијом која ће изродити нове љубитеље уметности и културе у Шумадији.

Учесници овогодишњег сазива колоније су: Анка Стојановић, Ђуро Лубарда, Владимир Стјепановић Габелић, Здравко Вучинић, Срђан Срећковић и Радмила Рада Јокић.

Домаћини уметницима традиционално ће бити мештани Липовца који заједно са њима доприносе динамици колоније. У оквиру седмодневног трајања колоније биће организовани разноврсни културни садржаји, међу којима треба издвојити промоцију монографије поводом пола века рада Српске националне академије у Торонту, заказану за уторак, 22. август, од 19 часова у Визиторском центру у Тополи. У оквиру сликарске колоније одржаће се школа сликања за децу коју ће водити уметници, на којој ће малишани из Липовца и Тополе имати прилике да науче основе сликарства.