Пажљивкова смотра

У Основној школи “Милутин Јеленић” у Горњој Трнави, у петак 26. априла, одржана је општинска смотра у оквиру пројекта “Пажљивкова смотра 2024” коју реализује Савет за координацију послова безбедности саобраћаја општине Топола, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије.

Општинска смотра подразумева надметање екипа ученика првог и другог разреда основних школа са територије општине Топола у знању – забавном квизу на тему безбедног понашања у саобраћају.

Победничка екипа у категорији првог разреда је екипа ОШ “Живко Томић” Доња Шаторња, док је у категорији другог разреда победу однела екипа ОШ “Сестре Радовић” Белосавци. Победничке екипе ће представљати своје школе и општину Топола на регионалној смотри.

Поред учитеља, реализацију квиза пратила је стручна комисија: Бојана Радојевић, координатор за реализацију пројекта и члан Савета за координацију послова безбедности саобраћаја општине Топола; Зоран Дугић, представник Министарства унутрашњих послова; Тијана Данић, представник школских установа.

Циљ смотре је да деца од најмлађег обнове досадашња знања и стекну нова сазнања и добре навике о безбедном понашању у саобраћају.