Почео 9. Фестивал дуодраме
Обраћањем глумца Ирфана Менсура и Владимира Радојковића, педседника општине Топола, а затим и представом „Разведи ме“, синоћ је у дворани Културног центра отворен 9. Фестивал дуодраме у Тополи.
Обраћајући се посетиоцима, глумац Ирфан Менсур који се налази у улози селектора овогодишњег Фестивала, акценат је ставио на игру – игру која карактерише остварења која ће се појавити пред тополском публиком. Та игра је „права, велика, маштовита и глумачка“. „Ја вам желим пријатан фестивал. Желим вам фестивал који ће нешто значити, а до 10. јубиларног фестивала желим да причате о деветом“ – рекао је Менсур.
Свечано отварајући фестивал председник општине Владимир Радојковић се захвалио организаторима на успешном одржавању овако важног културног догађаја „несвакидашњег за мале средине“. Управо у томе и види значај оваквог фестивала који ће културу и културна дешавања „повући“ из главног града – Београда и на тај начин мотивисати „мале“ средине за даљи креативни културни развој.
Фестивал који је пред нама може се назвати и међународним, јер управо синоћ је публика могла да ужива у македонској представи „Разведи ме“ у продукцији Театра Провокација из Скопља. Улоге су тумачили Маријана и Роберт Ристов. Вечерас ће публика моћи да види представу „Сладолед“ у продукцији нишког Народног позоришта.