Прва расподела подстицајних средстава пољопривредницима

Данас је у скупштинској сали Општине Топола 84 пољопривредника било у прилици да преузме решења о расподели подстицајних средстава регистрованим пољопривредним газдинствима са територије општине Топола за 2022. годину. Решења је потписао председник општине Владимир Радојковић. Укупан износ средстава која ће се у овој, првој, расподели наћи на рачунима пољопривредника је 2.345.073 динара. Износ подстицајних инвестиција у овој буџетској години износиће укупно 18.457.279 динара.

Подстицајна средства првог пресека су намењена за следиће мере: –Набавка материјала за прихрану пчела; –Набавка сточне хране за увећање стада из сопственог запата; Инвестиције у израду, унапређење или проширење свих типова инфраструктуре мањег обима, укључујући инвестиције у обновљиве изворе енергије; Машине, уређаји и опрема за наводњавање усева; Инвестиције у физичка средства – пластеници; Регрес за репродуктивни материјал (вештачко осемењавање).

У обраћању пољопривредницима, председник Радојковић је нагласио да је ово прва расподела средстава и да ће у наредном периоду бити расподеле и за остале видове подстицаја.

-Укупан ниво инвестиција ће и ове године бити задржан на прошлогодишњем – односно износиће 18.457.279 динара – рекао је Владимир Радојковић, председник општине Топола и додао да ће се учинити напори да ребалансом буџета овај износ буде увећан.