Први школски дан

Школско звоно је данас у школама општине Топола означило почетак нове школске 2023/24. године. У школске клупе по први пут село је 170 ђака првака. Управо за њих, Општина Топола у сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима је традиционално издвојила средства и обезбедила светло-рефлектујуће ранчеве. Ранчеви су већ дистрибуирани школама и подељени ученицима.

Тако је било и у Основној школи “Карађорђе” где су пригодном приредбом пожелели новим ученицима успешан полазак у школу, а затим су им подељени ранчеви. Рецимо и да се у овој школи по први пут организује продужени боравак за ученике првог и другог разреда.

Иначе, подсетимо да је основни циљ поделе светло-рефлектујућих ранчева повећање безбедности најмлађих учесника у саобраћају, на који Општина Топола и Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима стављају посебан акценат. Радује податак да ће у овој години у први разред поћи 170 првака, односно 10 више него у претходној, када је у школске клупе село 160 нових ученика.