Расподела подстицајних средстава пољопривредницима
Данас је у дворани културног центра у Тополи 237 пољопривредника имало прилику да преузме решења о расподели подстицајних средстава за 2023. годину. Решења је потписао председник Привременог органа општине Топола, Драган Јовановић. Укупан износ средстава која ће се у овој другој расподели наћи на рачунима пољопривредника је око 6 милиона динара.
У свом обраћању присутнима, председник Јовановић је напоменуо да се исплата данас потписаних субвенција може очекивати током наредне недеље, а у највећој мери су субвенције по основу осигурања. Поред тога, Драган Јовановић се захвалио пољопривредницима на поверењу како према држави тако и према локалној самоуправи, јер су поред конкурса на републичком нивоу то чинили и конкурисањем за субвенције према локалној самоуправи. Он је пожелео успешну узајамну сарадњу и у наредним годинама.
Подстицајна средства регистрованим пољопривредним газдинствима са територије општине Топола су намењена за следиће мере: -Управљање ризицима – повраћај премије осигурања у износу од 10%; -Набавка сточне хране за увећање стада из сопственог запата; -Регрес за репродуктивни материјал – вештачко осемењавање; -Набавка материјала за прихрану пчела; -Инвестиције у израду, унапређење или проширење свих типова инфраструктуре мањег обима, укључујући инвестиције у обновљиве изворе енергије; -Инвестиције у физичка средства – пластеници; -Машине, уређаји и опрема за наводњавање усева.