Расподела подстицајних средстава пољопривредницима

Данас је у дворани културног центра у Тополи 166 пољопривредника било у прилици да преузме решења о расподели подстицајних средстава као и 172 пољопривредника на име мере управљања ризицима за 2022. годину. Решења је потписао председник општине Топола, Владимир Радојковић. Укупан износ средстава која ће се у овој расподели наћи на рачунима пољопривредника заједно са мером управљања ризицима је 7.770.055,55 динара.

Подстицајна средства регистрованим пољопривредним газдинствима са територије општине Топола су намењена за следиће мере: -Управљање ризицима – повраћај премије осигурањау износу од 10%; -Набавка сточне хране за увећање стада из сопственог запата; -Регрес за репродуктивни материјал – вештачко осемењавање; -Набавка материјала за прихрану пчела; -Инвестиције у израду, унапређење или проширење свих типова инфраструктуре мањег обима, укључујући инвестиције у обновљиве изворе енергије; -Инвестиције у физичка средства – пластеници; -Машине, уређаји и опрема за наводњавање усева.

У свом обраћању присутнима, председник Радојковић је изразио задовољство јер су обезбеђена средства за подстицајне мере, за које је опредељено преко 18 милиона динара. Рекао је да ће се Општина потрудити да тај износ у наредној години буде и већи. Констатовао је да је ова година у пољопривреди била тешка, што се одразило на стабилност или боље рећи на нестабилност цена. Обећао је овом приликом председник општине да ће локална самоуправа, колико год буде могла, помоћи пољопривредницима, у складу са својим могућностима и буџетом, пожелевши им истовремено пуно среће, здравља и успеха у раду у наредној години.