Са “Феманом” о могућој сарадњи

Јучерашњим састанком у “Феман”-у остварен је први корак ка приближавању и сарадњи овог јагодинског предузећа и Општине Топола.
Председник општине Игор Петровић боравио је јуче у радној посети фабрици електроматеријала и алата “Феман” на позив и иницијативу Миодрага Николића, инжењера, оснивача, власника и директора ове угледне, са 36-огодишњим искуством, српске фирме.
Са могућностима, читавим производним ланцем српске памети, развојем и плановима, председника општине су упознали помоћник генералног директора Томислав Николић и комерцијалиста Иван Алексић.
Око 300 запослених радника производи, практично под једним кровом, читаву лепезу од преко 2000 висококвалитетних производа. Ту су погони развоја и конструкције производа, ливнице, ковачнице, браварије, штанцовања, екструдирања и бризгања пластике, стругарске и глодачке обраде, фарбаре, алатнице… Из таквих услова и домаћинског планирања “Феман” израста у највећег произвођача електроматеријала на Балкану: кабловског спојног прибора, електроматеријала, разводних ормана, уличне расвете, топлотних пумпи, соларних колектора, алата и инсталационог материјала. Фасцинантно делује аутоматски двоосни соларни сунцокрет, најновији из њихове понуде.
-На примеру “Фемана” имали смо прилику да се упознамо и видимо шта је све могуће, самопрегорним радом, визијом и самостално – домаћом памећу, урадити и произвести на једном месту. Видели смо фирму која се може и производно и квалитетно ухватити у коштац са свим великим светским компанијама. Овакав труд и развојне идеје морају се подржавати и охрабривати пре свега на државном нивоу. Искрено се надам и верујем у будућу сарадњу, а посебно када су у питању обновиљиви извори енергије, јер идеје и планови ових људи су непресушни – рекао је председник Петровић након посете.