Витезово пролеће” у Тополи

У суботу 4. јуна, Топола је била центар културе и поезије наше земље. У организацији Друштва учитеља Тополе, награђени ученици из читаве Србије дошли су по своје награде које су освојили на конкурсу на тему “Једна река у мом крају” у три категорије: литерарном, ликовном и фото. Aпсолутни победник конкурса је Станковић Ладида из Лапова која је освојила награде у све три категорије.

Наш најчитанији песник Недељко Попадић у госте је довео још 26 еминентних имена у области поезије за децу. Дружење су оплеменили Ивана Јордан која је све присутне забавила својим песмама. У програму су учествовале и девојке из певачке групе КУД-а “Опленац”, ученици музичке школе “Петар Илић” одељење из Тополе Теодора Ђурић и Матеја Матић, група ученика из ОШ “Сестре Радовић” и представнице Тополе на манифестацији “Србија у ритму Европе” Наталија Николић и Нађа Дукић.

У програму пуном динамике, песници су се смењивали, говорили своје стихове, док је публика уживала и активно учествовала у програму. После овако богатог програма, уследила је додела награда и фотографисање након чега су сви актери отишли задовољни својим кућама. Општи утисак и жеље су да ће се овако лепа дружења претворити у традицију.