Завшен 10. Фестивал дуодраме
Свечаном доделом награда у дворани Културног центра Топола синоћ је окончан 10. Фестивал дуодраме. Преносимо саопштење Културног центра издато тим поводом:
“Жири 10. Фестивала дуодраме, који је радио у саставу Божидар Ђуровић, председник жирија, Слободан Бода Нинковић, члан, и Весна Станојевић, члан, на седници одржаној 6. септембра, једногласно је донео следеће одлуке:
Да Специјална награда за партнерску игру припадне драмским уметницима Миодрагу Радоњићу и Николи Ракочевићу за остварене улоге у представи Аудијенција , аутора Вацлава Хавела, у режији Милана Нешковића, а у продукцији Архангел студија из Београда.
Да Награда за најбољу женску улогу буде додељена Гордани Гаџић за улогу Љубице у представи Кроника сеоске љубави, , аутора Ивана Видића у адаптацији и режији Дарија Харјачека,а Продукцијске куће Театар Ругантино из Загреба.
Да Награду за најбољу мушку улогу добије Небојша Миловановић за улогу Митрополита црногорско-приморског Митрофана Бана у представи Човјек висине у режији Јане Маричић, у продукцији Oh Cinema & theatre .
Да награда за најбољу дуодраму припадне представи Кроника сеоске љубави , аутора Ивана Видића у адаптацији и режији Дарија Харјачека,а Продукцијске куће Театар Ругантино из Загреба.
Награду за најбољу представу према гласовима публике припада представи Човјек висине у режији Јане Маричић, у продукцији Oh Cinema & theatre .”
Након доделе награда одиграна је ревијална представа “У песку” Blue creative studia из Београда. Улоге су у режији Мање Године тумачиле Теодора Алексић и Ивана Васиљковић.