51. седница Скупштине СКГО од значаја за Општину Топола
Маријана Андрић, главни урбаниста Општине Топола, изгласана је за председника одбора за урбанизам, становање и изградњу приликом избора за органе Сталне конференције градова и општина (СКГО), на јуче одржаној 51. скупштини СКГО.
-Значај за Општину Топола да се активно укључи у рад СКГО-а је немерљив. Све будуће активности које ће се спроводити у оквиру СКГО директно ће бити повезане и са Општином Топола – рекла је Маријана Андрић.
На 51. седници Скупштине СКГО, која је одржана у београдском Сава центру, обележено је 70 година постојања ове организације. Самим тим, наметала се и главна тема седнице: Седам деценија развоја локалне самоуправе у Републици Србији, као и 70 година од оснивања Сталне конференције градова и општина.
Добродошлицу представницима градова и општина као и успешан рад Скупштине, у свом обраћању, пожелео је председик Привременог органа града Београда Александар Шапић.
Представници скупштинског тела СКГО којег чине и представници скоро свих општина Републике Србије (који су били легати испред својих општина) су гласањем усвојили:
1. Извештај о раду СКГО за 10 месеци 2023. године;
2. Извештај Надзорног одбора о материјалном и финансијском пословању за 2022. годину и првих 9 месеци 2023. године са предлогом одлуке;
3. Записник 50.скупстине СКГО.