Топола обележила славу и Дан Општине

 Топола, 21. септамбар – Данас је Општина Топола прославила Дан Општине и славу Рођења Пресвете Богородице – Малу Госпојину. Свечаност је отпочела Литургијом у цркви Пресвете Богородице у Карађорђевом граду. Литургију је служио Шумадијски епископ Јован уз саслужење свештенства Опленачког намесништва. Након литије која је ишла улицама Тополе, славски колач пресечен је испред зграде Општинске управе.  Свечана седница Скупштине општине Топола одржана је у дворани Културног центра. Традиционално на седници су заслужним појединцима и установама уручене Повеље „Рођење Пресвете Богородице” за изузетне резултате и допринос развоју општине Топола и Захвалнице за помоћ у развоју општине Топола. Признања је награђенима уручио председник општине Владимир Радојковић. Присутнима су се са говорнице обратили председница Скупштине општине Топола, Јасна Вуковић, председник Владимир Радојковић и председник ИО СНС Дарко Глишић, а испред награђених Драгомир М. Ацовић. Поред тога, председница Скупштине уручила је Похвале и златнике носиоцима Вукове дипломе са територије општине Топола, дакле и онима који средњу школу нису завршили у Тополи као знак пажње, подстицаја и жеље за наставак успешног школовања.

Повеље „Рођење Пресвете Богородице” за изузетне резултате и допринос развоју општине Топола додељене су:  -Принцези Љубици Карађорђевић из Тополе, -Предрагу Михаиловићу, главном и одговорном уреднику дневног листа „Блиц“ из Београда, -Драгомиру М. Ацовићу, председнику Управног одбора Задужбине краља Петра Првог Карађорђевића на Опленцу, -Савић Драгомиру Мицоју, предузетнику из Тополе, -Катарини Спасић, ђаку генерације Средње школе „Краљ Петар Први“ из Тополе.

Захвалнице за помоћ у развоју општине Топола додељене су: Тиму SWISS PRO – Програм „Подршке владе Швајцарске развоју општина кроз унаопређење доброг управљања и социјалне укључености“, Милошу Вуловићу из Бадовинаца, уметничком директору КУД „Опленац“, Владимиру Миљковићу, начелнику Полицијске станице Топола, Загорки Марковић, наставница физичког васпитања у ОШ „Сестре Радовић“ Белосавци, Удружењу жена „Опленац“ из Тополе, Милошу Миши Мијатовић, композитору и хармоникашу из Београда, Петру Милорадовићу, возачу ауто-трка из Тополе.

Фото Неша