Грб
  1. ванредна седница Штаба за ванредне ситуације

У овом тренутку, сви корисници укључени су на систем водоснабдевања, а с обзиром на најављене падавине за викенд, нису планирана искључења корисника, констатовано је данас на 31. ванредној седници Штаба за ванредне ситуације општине Топола којом је председавала председница општине Јасна Вуковић.

Укупна количина воде која долази са свих изворишта износи 26 литара у секунди, док је потрошња 30 литара у секунди. Овога јутра пуштена је вода за Митровчић, Ваганац и Жабаре, тако да су сада сви корисници укључени на систем.

Од јуче је настао проблем у селу Липовац који је пуштен пре два дана, али због хаварије на дистрибутивном воду прекинуто је снабдевање водом. Екипе ЈКСП “Топола” су на терену и раде на отклањању квара. На снабдевању грађана водом  у Липовцу налази се цистерна Војске Србије. Село Пласковац је добило воду тек синоћ око 22.30 сати и поред тога што су пуштени у систем пре два дана. У самом граду тренутно има 9 хаварија, на чијем отклањању ужурбано ради екипа ЈКСП “Топола”.

С обзиром да су јутрос на систем водоснабдевања укључени Жабаре, Митровчић и Ваганац, очекује се да ће се систем у овим крајевима стабилизовати тек у вечерњим сатима. Возило ЈКСП “Топола” је по распореду на снабдевању грађана на локацији у вишим деловима Жабара за које се из искуства зна да и поред тога што су укључени, воду неће добити до стабилизације система.