Кадеткиње из Тополе светске карате шампионке

Спортски викенд за нама обележило је 14.WKC светско првенство у Београду за кадете, јуниоре и сениоре. Карате репрезентацију Српске Карате Уније чиниле су и четири каратисткиње “Карађорђа” из Тополе као и у улози селектора, тренер клуба Ранко Шолић. Ката тим из Тополе у саставу: Софронијевић Натралија, Димитријевић Теодора, Милошевић Александра и Кузмић Николина освојио је златну медаљу и понео титулу светског шампиона. Испред Општине Топола, репрезентацију и представнице из Тополе подржала је председница Скупштине општине Јасна Вуковић.

Сјајан успех остварила је и сениорска екипа Србије у борбама која је у финалу у узбудљивим и напетим мечевима победила селекцију Италије.

-Ово је највећи екипни успех у историји КК “Карађорђе”. Задовољство је још веће имајући у виду напоран рад за протеклих 6 месеци. Захваљујемо се локалној самоуправи и свима који су нам у раду и припремама пружили несебичну подршку – рекао је селектор Шолић и додао да ће репрезентативке након заслужене паузе кренути са припремама за шампионат Балкана који ће се одржати у Мостару.