Најбољи спортисти општине Топола у 2021. години
Данас су у скупштинској сали Општинске управе додељена признања најуспешнијим спортистима општине Топола за 2021. годину. Најбољи спортиста општине Топола је Немања Радовић, члан Одбојкашког клуба “Карађорђе”.
Признања најуспешнијим спортистима уручио је председник општине Владимир Радојковић. Уводно излагање присутнима дао је председник Спортског савеза општине Топола, Душан Срећковић, а карактеристике и оно што краси најбоље спортисте и спортске колективе изнео је Владан Вујадиновић, генерални секретар ССОТ.
Најбољи спортиста општине Топола, уједно и најбољи сениор, Немања Радовић, члан Одбојкашког клуба “Карађорђе” – почео је у ОК “Карађорђе” давне 2001. године, прошавше селекцију пионира и 2005. прелази у Раднички из Крагујевца. У Радничком пролази све остале селекције и осваја: два пута кадетско, два пута јуниорско и два пута државно првенство Србије. Са Радничким две године учествује у Лиги шампиона и две године у Цев купу. Од 2014. до 2017. игра за румунски Галати – осваја куп, титулу и стиже до полуфинала Челенџ купа. Сезону 2017/18 провео је у екипи швајцарског Амерсвила и осваја супер куп. У периоду 2018-2020. играо је за Партизан. Од 2020. је у ОК “Карађорђе” и исписује историју малог тополског клуба.
Најбоља такмичарска екипа 2021. године су шахисткиње Шаховског клуба “Карађорђе” – на сениорском првенству Србије (највишем степену такмичења) одржаном у Врњачкој Бањи у конкуренцији 12 клубова оствариле су изузетно успешан резултат освојивши пето место. Треба истаћи да екипно пржавно првенство Србије спада у 5 најјачих првенстава у Европи. За клубове учеснике наступају изузетно квалитетне домаће и стране шахисткиње освајачице медаља на европским и светским првенствима.
Најбољи омладинац је Никола Спасић, СОФК “Карађорђе” – рођен 2002. године, изузетно талентован и већ три године наступа за сениорски састав ФК “Карађорђе” уз наступе у омладинској конкуренцији. Паралелно игра футсал у КМФ “Опленац”. На самом крају јесење сезоне 2021. доживео је тешку повреду колена, успешно је оперисан и на путу опоравка што му жели читав Спортски савез и град.
Најбољи сениорски клуб је ОК “Карађорђе” – освојио је четврто место у Првој лиги Србије и прво место на крају 2021. године у такмичарској сезони 2021/22. Сада већ знамо да су на крају ове сезоне били други и остварили највећи успех у својој богатој клупској историји пласманом у Супер лигу Србије.
Најбољи клуб сениорке – ЖФК “Карађорђе” – шампионке Друге лиге “Запад” у сезони 2020/21 са импозантним скором од свих 14 победа у сезони. Финалисткиње КУП-а ФСРЗС. Победом над ЖФК “Пролетер” из Зрењанина у баражу оствариле су по други пут пласман у Прву лигу Србије за жене.
Најбоља сениорка Маја Туфегџић, ОК “Карађорђе” – најбоља играчица и капитен сениорске екипе која је у Регионалној лиги “Центар” у сезони 2020/21 заузела друго место, а на плусезони текмичарске 2021/22 екипа се налазила на деоби првог места. Одбојку тренира од 2008. године, а уједно је и тренер млађих селекција клуба.
Најбољи клуб кадети – ФК “АФ Дуљај” – током јесени наступали су у Fairplay ligi Београда и пласирали се у Плеј оф, након нешто лошијег старта везали су седам узастопних победа. Пред овим дечацима је блистава будућност.
Најбољи клуб кадеткиње – ЖФК “Карађорђе” – полуфиналисткиње КУП-а ФСРЗС, петопласиране у првенству развојне лиге у сезони 2020/21. Током 2021. године освојиле су велики број пехара на престижним домаћим и међународним турнирима – Врњачка Бања, Чачак, Уб, Горњи Милановац, Мионица, Рековац.
Најбољи кадет – Чедомир Стевановић, ОК “Карађорђе” – капитен кадетске селекције и члан првог тима који је током 2021. наступао у прволигашкој конкуренцији. Од њега се очекује велика каријера на позицији средњег блокера.
СУ “Ашихара каикан Опленац”, Жељко Перић – шампион Србије у апсолутној категорији у кадетском узрасту на првенству Србије.
Најбоља кадеткиња Мина Гавриловић, ЖФК “Карађорђе” – фудбал тренира већ осам година. Капитен је кадетске селекције клуба и репрезентативка ФСРЗС у конкуренцији У15 игра у везном реду.
Најбољи клуб омладинци СОФК “Карађорђе” – на крају такмичарске 2020/21 годне заузели су треће место у Другој омладинској лиги ФСРЗС (Подунавско-шумадијској групи).
Најбоља млађа пионирка – Валентина Радовановић, РК “Колибри” – члан је репрезентације централне Србије у свом узрасту, најредовнија на тренинзима, изузетно пожртвована и неко ко је задужен за позитивну атмосферу у екипи.
Најабољи клуб пионири – ОК “Карађорђе” – иза њих је јако успешна јесења полусезона где су ови дечаци освојили прво место са свим победама и у својим редовима имају и пионирског репрезентативца Србије.
Најбољи клуб пионирке – РК “Колибри” – првопласиране у првенству Региона Централне Србије и Косова и Метохије у сезони 2020/21. Веома су успешне на турнирима у земљи и окружењу, нарочио у Костолцу и Бијељини.
Најбољи пионир – Саша Радовановић, ОК “Карађорђе” – наступа у пионирској, кадетској и јуниорској селекцији клуба што довољно говори о његовом таленту и квалитету. Налази се на списку пионирске репрезентације Србије и клуб у њему види ослонац за будућност и неко је око кога ће се градити тим у наредном периоду.
Најбоља пионирка – Наталија Петровић, ФК “АФ Дуљај” – у клубу тренира од 2017. године наступајући у Мини-Макси такмичењу и у Лиги петлића града Крагујевца. Стандардан је члан одбране тима, редовно је позивана на селективна окупљања у свом узрасту и члан је репрезентације ФСРЗС у конкуренцији пионирки.
Најперспективнији спортиста општине Топола – Марјана Торбица, Спортско теквондо удружење “Киндер” – најмлађи је добитник признања за постигнуте резултате у 2021. години. Освојила је друго место на Првенству Србије, треће место на КУП-у Србије и имала низ запажених резултата на интернационалним турнирима. Све говори да је пред њом сјајна такмичарска каријера у овом борилачком спроту и сви од ње очекујемо да у будућности настави са успесима.
Најбољи клуб у конкуренцији петлића – ФК “АФ Дуљај” – ова успешна селекција такмичи су у Лиги Петлића града Крагујевца и освојила је треће место на крају јесени.
Најбољи петлић – Стефан Радојевић, ФК “АФ Дуљај” – са тренирањем у ФК “АФ Дуљај” почео је 2017. године. Наступао је у МиниМакси такмичењу када је тим заузео 2. место. У категорији петлића пружио је одличне партије током две године надметања у Лиги петлића града Крагујевца. Игра на позицији центарфора и најбољи је асистент екипе.
Најбоља предпионирка – Анђела Милојевић, ЖФК “Карађорђе” – фудбал тренира већ три године, веома је посвећена и талентована. Наступа за развојну селекцију клуба и члан је репрезентативне селекције Региона Западне Србије у свом узрасту. Позиција у тиму је десни бочни нападач.