Отворене стазе Опленца

Препустите се чарима Опленачког виногорја, стазама винове лозе, путевима историје, стиховима Домановића и брзацима реке Јасенице –  представља позив коме је готово немогуће одолети.

У недељу, 02. јуна, у Тополи се одржава прво издање Oplenac Open Trail Race.

Oplenac Open је трка која се састоји од две трасе, Oplenac Open Trail Race дужине 21km и Опленачких 5km. За трку је пријављено око 400 такмичара.

Старт трке је у 10.00 часова испред Старе школе у Карађорђевом граду – конаку, а финиш испред цркве Светог Ђорђа на Опленцу. Трку ће отворити представници краљевске породице Карађорђевић.

Oplenac Trail Race 21K – Стаза је дужине 21 километар са 500 метара укупног успона. Води Авенијом Краља Петра, кроз шуме Опленца до реке Јасенице. Наставља се дуж реке узводно, да би се након 11 километара преласком преко Јасенице наставила низводно према Опленцу и Краљевим виноградима са циљем на платоу испред цркве Светог Ђорђа.

Oplenačkih 5K – Стаза је дужине 5 километара са 120 метара успона и води стазама Опленца са циљем на платоу испред цркве Светог Ђорђа. Поред такмичарског карактера представља и шетњу задовољства.

Након трке, у 16.00 часова испред Старе школе у Карађорђевом граду биће одржан концерт у извођењу еминентних оперских певача и музичара који ће поред богатог репертоара извести Вердијеву Травијату уз служење вина Опленачког виногорја.

Организатор догађаја је TFutures klub, уз подршку Општине Топола, Туристичке организације “Опленац”, Задужбине Краља Петра I и породице Карађорђевић.