Принцези Љубици највише општинско признање

Принцеза Љубица Карађорђевић, супруга принца Михаила, посетила је данас Општинску управу општине Топола где су је примили председник општине Владимир Радојковић и председница Скупштине општине Јасна Вуковић.

Председник Радојковић је искористио прилику да принцези Љубици уручи награду „Рођење Пресвете Богородице“ која се додељује за изузетне резултате и допринос развоју општине Топола. Ово признање се иначе заједно са Захвалницом свечано додељује за Дан и славу општине, 21. септембра, на свечаној седници Скупштине општине Топола.

У образложењу награде које је овом приликом за принцезу Љубицу Карађорђевић прочитано посетиоцима стоји: „Принцеза Љубица Карађорђевић живи са супругом принцом Михаилом и ћеркама Наталијом и Исидором и своје активности спроводи у Тополи. Магистар је фармације. Својим вишегодишњим радом и активностима потврђује небројене врлине које чине човека: истрајност, предузимљивост, предусретљивост, срдачност, племенитост, ведрину, љубазност, одговорност, искреност, хуманост – једноставно речено рођена принцеза. Са својим супругом, оснивач је фондације „Корени“ која је посвећена развоју деце и младих. Вишегодишњи је организатор Дечјег фестивала Опленац који окупља више хиљада учесника са циљем да кроз активности, едукацију и забаву подстакне да деца Србије расту на здравој исхрани, уз здраве навике и у здравом окружењу.”