Проглашена ванредна ситуација у општини Топола
На територији општине Топола заведена је ванредна ситуација. Одлуку о завођењу ванредне ситуације донео је председник општине Владимир Радојковић на ванредној седници Штаба за ванредне ситуације општине Топола која је данас одржана у скупштинској сали Општинске управе. На седници је сагледана настала ситуација услед елементарне непогоде – обилних падавина на територији општине. Поред тога разматрано је предузимање даљих мера и активности на спречавању и ублажавању последица. Према тренутним информацијама ситуација се смирује.
У јутарњим часовима на територији општине Топола дошло је услед обилних падавина до изливања водотокова првог и другог реда, мањих речних токова и бујичних потока који су на појединим регионалним, општинским и некатегорисаним путевима изазвали прекид саобраћаја, као и велику штету на пољопривредним културама и објектима. Због продора воде у куће угрожена су поједина домаћинства у Жабарима и Тополи. Пут за Кусаицу је непроходан. Екипе ЈКСП Топола су од раних јутарњих сати на терену. Њихове машине раде на оспособљавању најугроженијих пропуста за воду, а припремљени су и џакови са песком за угрожена домаћинства. Патроле МУП-а су такође на терену са посебним акцентом на јасенички мост у Божурњи.
Општински штаб је донео закључак о увођењу дежурства грађевинске механизације – скип и редован обилазак досадашњих критичних тачака: ЈКСП Топола – на територији вароши и села Топола, као и на територији Месних заједница Наталинци, Шуме, Клока, Јунковац, Горович и Жабаре; – Предузеће “Срки” доо Горња Трнава – на територији села Горње Јасенице (Пласковац, Винча, Јарменовци, Војковци, Доња и Горња Шаторња и Доња Трешњевица); – Обавезује се ЈКСП Топола да стави у стање приправности грађевинску машину – булдожер – ради деловања у случају потребе.