Спуштена завеса на „Велику школску позорницу“

На сцену се вратио драмски фестивал за ученике основних школа “Велика школска позорница” Топола. Фестивал се реализује под покровитељством општине Топола, а у сарадњи КЦ Топола и ОШ “Сестре Радовић” из Белосаваца.

Првог дана гости фестивала били су представници општине Топола и Школске управе Крагујевац. О значају фестивала и активностима које реализују наставници и ученици говорио је руководилац Школске управе Крагујевац Горан Јоксимовић. Председник општине Топола Владимир Радојковић је свима пожелео добродошлицу у Тополу и свечано отворио фестивал. Другог дана фестивала, најмлађим учесницима добродошлицу је пожелела Јасна Вуковић, испред општине Топола.

Драмске секције из једанаест основних школа из Србије представиле су се у два дана: ОШ “Жарко Зрењанин” Нови Сад, ОШ “Живко Томић” Доња Шаторња, ОШ “Јован Дучић” Клек, ОШ ” Милан Ракић” Мионица, ОШ “Сестре Радовић” Белосавци, ОШ “Бановић Страхиња” Београд, Драмска секција КЦ “Књажевац” из Књажевца, ОШ “Карађорђе” Рача, ОШ “Олга Милошевић” Смедеревска Паланка и ОШ ” Цана Марјановић” Раља. На крају фестивала додељене су бројне награде које су поносно у своје школе понели наставници и ученици, као  и лепе успомене из Тополе.