Уручена награда “Жена општине Топола” 2021
Горица Павловић, медицинска сестра Дома здравља “Свети Ђорђе” у Тополи, данас је проглашена за “Жену општине Топола” у 2021. години. У то име славодобитници је уручена плакета “Даринка Радовић” као и новчана поклон честитка.
Скуп завршне Манифестације “Жена општине Топола” који је овога пута организован у Визиторском центру, организује СУБНОР Тополе у сарадњи са Удружењем ратних војних инвалида и породица погинулих бораца Топола (РВИ и ППБ), а под покровитељством општине Топола, отворио је Миодраг Лазић, председник СУБНОР-а Тополе. Присутнима се обратила заменица председника општине Јасна Вуковић, као и академик, професор доктор Жељко Зиројевић потпредседник СУБНОР-а Србије и председник СУБНОР-а Шумадије.
Доктор Зиројевић је искористио прилику да поред доделе плакете Горици Павловић, уручи и захвалницу Црвеном крсту Топола за допринос у развијању хуманистичких акција које Црвени крст спроводи. Награду је испред Црвеног крста Топола примила Биљана Павлићевић, секретар ЦКТ.
Рођена у Лозовику, општина Велика Плана, са боравком у Овсишту, Горица Павловић је мајка двоје деце и бака троје унучади. Као медицинска сестра ради већ 40 година. Не само да је красе врлине као што су хуманост, племенитост и пожртвованост, већ је читав свој радни век посветила свим грађанима општине Топола којима је несебично пружала помоћ и била доступна 24 сата без икакве накнаде, не жалећи ни своје време ни енергију, као саветима тако и у директној помоћи. Човекољубље и рад Горице Павловић већ је примећен и награђен када је од стране Савеза здравствених радника Србије примила Повељу као најбољи радник медицинска сестра у 2006. години. Горица Павловић је и дугогодишњи активиста и волонтер Црвеног крста и њена помоћ и ангажовање око реализације небројених акција добровољних давања крви у Тополи увек је била несебична и максимална као и за многе друге акције које спроводи Црвени крст Топола.
-Захваљујем се свима. Мом колективу, мојој породици. Велика ми је част, а и само име награде говори колико је велика. Трудићу се, мада при крају радног стажа, да наставим да радим како сам и радила. Захваљујем се Црвеном крсту који ме је предложио и који је увидео мој 40-огодишњи рад – како сам и шта сам радила. Свима хвала – рекла је видно узбуђена славодобитница у свом обраћању присутнима.
Иначе, плакета „Даринка Радовић“ из Рајковца, Народног Хероја Југославије, је установљена 2011. године од стране СУБНОР-а Тополе. Додељује се сваке године заслужним женама са подручја општине Топола у част 8. марта, Међународног дана жена, за допринос у афирмацији права жена, родољубља и човекољубља, хуманости и пожртвованости у свим видовима друштвене и економске активности.