Грб
  1. ванредна седница Штаба за ванредне ситуације општине Топола

У скупштинској сали Општине Топола данас је одржана 13. ванредна седница Штаба за ванредне ситуације општине Топола. Седницом je председавала председница општине Јасна Вуковић. Једина тачка дневног реда било је разматрање стања у водоснабдевању које је изазвано дуготрајним сушним периодом праћеним тропским температурама.

Доток воде у резервоар је и даље слаб. Потрошња воде управо из резервоара који се тренутно користи за потрошаче Варош Тополе, је већа од дотока. Због тога је неминовно наставити са рестрикцијама по досадашњем темпу искључења. Апелује се на потрошаче да воду за пиће што рационалније користе како не би дошло до ранијих искључења.

На терену возила ЈКСП “Топола” и Војске Србије по утврђеном распореду снабдевају становништво водом за пиће. Тренутно је у насељима распоређено 18 танкова за воду који се непрестано допуњују. Наредних дана очекује се набавка још 5 танкова. Из ЈКСП “Топола”, што је прихватио и Штаб посебно истичу изузетну и несебичну  сарадњу са припадницима Војске Србије када је у питању снабдевање становништва водом. У току сутрашњег дана председница општине ће обавити разговоре са директорима школа. До почетка нове школске године остало је практично још неколико дана и циљ је благовремено сагледати стање и потребе школа када је водоснабдевање у питању.