Грб

16.ванредна седница Штаба за ванредне ситуације

На данас одржаној 16. ванредној седници Штаба за ванредне ситуације општине Топола сагледана је тренутна ситуација и усвојене су предузете мере у вези са водоснабдевањем на систему ЈКСП “Топола”. Седницом је председавала председница општине Јасна Вуковић.

Укупна количина воде са свих изворишта која се акумулира у резервоар и даље је 18 литара у секунди. Потрошња воде у Варош Тополи знатно је већа од дотока што изискује даље рестрикције. Препорука грађанима је да воду за пиће што рационалније користе. Возило ЈКСП “Топола” по распореду водом за пиће снабдева насеља Метеризе и Липовац, док је цистерна Војске Србије на релацији Митровчић, Ваганац.

Због повећане потрошње горива усвојен је предлог да се Окружном штабу за ванредне ситуације упути захтев за одобрење 5 тона нафте како би несметано обављали даље активности дистрибуције воде за пиће. За потребе школа, јер школска година почиње за неколико дана, биће обезбеђена два танка и четири бурета за прихват воде.

Досадашњом инспекцијском контролом нису запажене веће неправилности. Због повећане потрошње воде екипе инспекције и даље ће бити на терену и контролисати несавесну потрошњу воде.