Грб
  1. ванредна седница Штаба за ванредне ситуације

Данас је одржана 11. ванредна седница Општинског штаба за ванредне ситуације. Седницом је председавала заменица председника Јелена Јовановић. На седници је разматрано стање у водоснабдевању са система који обухвата ЈКСП “Топола” због чега је и заведена ванредна ситуација на делу територије општине Топола.

И поред чињенице да се количина воде у резервоару повећава, још увек је потрошња корисника воде у Варош Тополи већа од укупног прилива воде са свих изворишта. Потрошачи воде се и даље моле да што више рационализују своју потрошњу и да воду за пиће не користе ненаменски.

У току јучерашњег дана стигла су још три танка за снабдевање водом која су постављена на локацијама Дома здравља у Тополи и Жабаре – Урошевићи и Пањевац. Данас стижу још два танка која ће бити распоређена у Ваганцу и Митровчићу.

На терену је данас возило ЈКСП “Топола” које по распореду водом за пиће снабдева село Жабаре. По распореду возило Војске Србије данас иде у села Винча и Пласковац. Из техничких разлога који се односе на возило Војске Србије, достава питке воде у Винчи и Пласковцу померена је за сат времена.

Возило Војске Србије у току јучерашњег дана било је на терену до касних вечерњих сати – достава воде за насеља Ваганац и Митровчић и допуна нових танкова – Дом здравља Топола и село Жабаре.